De Hasselaar 13 juli 2020

Snotlappen in Kabouterland verplicht
Al vanaf half maart, bij het begin van de corona-uitbraak is er in het Kabouterlandje discussie ontstaan over het al of niet dragen van een snotlap. Immers, de Chinezen deden het ook en zij hadden het virus uitgevonden. Dus misschien was het wel zo verstandig om het ook te doen. Blijkbaar hadden de kabouters niet in de gaten dat de Chinezen al heel veel jaren die snotlappen gebruiken. Het was er namelijk niet te harden van de smok en andere luchtvervuiling.

Maar goed de kabouters dachten dat het was om het virus uit je buurt te houden.

Dat zal allemaal wel, maar een paar jaar geleden had de Kabouterregering, of liever één van de regeringen, want er zijn er vier, een grote voorraad opgeruimd. Ze dachten ze niet meer nodig te hebben en bij een grote schoonmaak werden ze in de vuilnisbak gekieperd. Weg ermee.

Om de boel te sussen werd steeds maar uitvoerig aan de kabouters uitgelegd dat snotlappen geen enkele zin hadden, die hielden het virus niet tegen. Nee je moest afstand houden van elkaar, 1 ½ meter én steeds goed je handen wassen. Deed je dat, dan zou het goed gaan.

Maar toch probeerden allerlei instanties van de vier verschillende regeringen snotlappen te kopen. Waar? In China natuurlijk. Maar ja, zowat alle landen in de wereld probeerden die op de kop te tikken. De Chinezen wreven zich in de handen, dat was handel.

Binnen alle regeringen van het kabouterlandje ontstonden groepen die snotlappen probeerden in te kopen, tot zelfs het leger toe. De federale regering beloofde iedere kabouter een gratis snotlap en ook de kabouterburgemeesters deden hetzelfde. De experten, zoals die in kabouterlandje worden genoemd, de experten dus vonden nog steeds dat het eigenlijk geen zin had, maar je kon niet weten.  Bovendien wilden de regeringen de kabouters, nadat de epidemie weer een dalende trend vertoonde, gemotiveerd houden om voorzichtig te zijn. Dus toen de snotlappen eindelijk gearriveerd waren begonnen ze die gratis uit te delen. Het werd zelfs verplicht in het openbaar vervoer, omdat men daar de 1 ½ meter afstand niet zou kunnen handhaven.

Maar hoe zat het nu ook al weer, de snotlappen hadden toch geen zin, die hielden toch het virus niet tegen? Die vraag werd hier en daar wel eens aan een kabouterminister gesteld. Die draaide er dan wat omheen, zonder een antwoord te geven en zoals het meestal met reporters gaat, was die inmiddels vergeten wat hij gevraagd had en bleef het daarbij. De minister werd bedankt voor de uitleg. Iedereen tevreden.

Inmiddels bleek dat toch een groot aantal kabouters een snotlap droegen, waarschijnlijk angstig geworden door de voortdurende Corona-berichten in de kranten en op TV. Het ging nergens anders over, dag in dag uit. Deze kabouters begonnen zich te ergeren aan diegenen die de snotlappen niet droegen en er kwam steeds meer druk op de regeringen om de snotlap te verplichten. Gelukkig was er op een bepaald moment voldoende voorraad. Het zou dus kunnen. En jawel, plotseling kwam, terwijl een paar dagen ervoor nog werd gezegd dat het niet zo dringend nodig was en dat men over een tijdje er wel eens over zou nadenken, op afgelopen vrijdag de boodschap dat de snotlappen met ingang van de volgende dag, zaterdag, verplicht zouden zijn. De supermarkten, die die dingen verkopen en daar een behoorlijk hoge prijs voor vragen, wreven zich op hun beurt in de handen. Dat was handel. En nu moet het, maar wáár moet het nu precies? Welnu hier volgt een lijstje, zoals dat in de krant stond.

Snotlappen verplicht in:
winkels en de winkelcentra, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en bezinningsplaatsen, musea, bibliotheken, casino’s en speelautomatenhallen, gerechtsgebouwen (voor de publiek toegankelijke delen)

Hieruit blijkt dat je nu in dit Kabouterlandje verplicht bent om ook in je eigen huis een snotlap te dragen, immers er staat: verplicht op “bezinningsplaatsen”. Wat is je huis anders?

Wat de regerings- en parlements-kaboutertjes blijkbaar over het hoofd hebben gezien is dat ze zelf ook de klos zijn. Er staat namelijk dat de snotlap ook verplicht is in “theaterzalen”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − acht =