Amerika, eindelijk gerechtigheid

Gisteren, 20 januari 2017, tijdens de speech van de nieuwe Amerikaanse president na de inauguratie, zei hij dat hij Amerika zou terugeven aan de Amerikanen. Hij zei er nog bij dat dit een gedenkwaardige dag zou blijven.
Ik wist niet wat hij daarmee bedoelde, waren ze het dan kwijt? Nooit iets van gemerkt.
Maar nu, een na een nacht piekeren, kwam mijn echtgenote met de oplossing. Dat zal de Amerikaanse “Trump kiezers” zeker niet bevallen, die zullen daar nog veel spijt van krijgen. Dat wordt een ramp. Waarom?
Wel, de Amerikanen die hun land weer terug krijgen kunnen niemand anders zijn dan de oorspronkelijke bewoners: de Indianen!
Sinds de vijftiende eeuw zijn die door het samengeraapte zootje uit Europa voor een groot deel uitgemoord en wat over bleef werd opgesloten in zogenaamde reservaten. Wat er nu nog leeft zit daar nog.
Overigens wordt ook nu nog de rest van hun land afgepakt, voor de aanleg van oliepijpleidingen en zo.
Maar zoals door de president beloofd is het nu afgelopen. De rollen worden omgekeerd, de Indianen krijgen Amerika terug.
Het zal duidelijk zijn dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan. De nieuwe president heeft zijn kiezers een oor aangenaaid, dat is nu wel duidelijk geworden.
Dat wordt spannend.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + twintig =